Armolinc's Biz Street

Love Sneakin Up On You

Nytt land, nytt liv

Nytt land, nytt liv
För fyra månader sen så flyttade jag och min man till Australien. Jag har aldrig känt det som att det är en speciellt stor grej att flytta till ett annat land. Jag har alltid tänkt att det är bara jobbiga och komplicerade människor som gör det jobbigt och komplicerat. Och det håller jag fortfarande fast vid. Dock, så måste jag erkänna att det är mer jobb än vad jag hade trott. Bara en sån sak som att man måste hitta en ny bra mataffär, lära sig vad valutan är värd, byta bank, köpa och registrera bil, hitta en ny bra löparrunda. 

Sen finns det självklart folk som gör det på tok för komplicerat. Dom sakerna som jag räknade upp nu är ju egentligen inte några problem att fixa, det är bara det att det kommer med tiden - att hitta nya favoritställen osv. Men jag tror att dom som ser det som något övermänskligt komplicerat att flytta utomlands och absolut inte kan se hur man gör det. Det är ju sånna personer som lyckas göra allt hemma i sverige komplicerat också. Det är till exempel fruktansvärt svårt för dom att åka kommunalt, eller ändra sina planer för att lyckas vara flexibla till någon annans planer och så vidare. 

Som tur är är jag och min man inte sånna ännu, jag säger ännu för vad vet jag, det kanske kommer med åldern. Men nu har vi varit gifta i snart sju år och jag har inte sett glimten av ett sånt tänkesätt hos någon av oss, inte ens när vi fick barn förändrades vi till det värre och började se problem i allting vilket jag tror är lätt hänt. 

Nu ska jag ge mig ut och handla lite matvaror, och vi kan ju alla hoppas att jag just idag lyckas hitta min favorit affär!